Egypten

Golf är en kraftigt växande sport i Egypten och i takt med att fler egyptier börjar spela golf så dyker nya golfbanor upp i en allt högre takt. Självklart bidrar Egyptens goda vinterklimat och att fler och fler européer åker till Egypten vintertid för att spela golf till att intresset för golf växer också. Att de flesta banor byggs där det finns flest turister är därför naturligt. Väldigt många banor ligger i anslutning till lyxhotell som även driver dessa banor, dock är prisnivån generellt ganska låg vilket gör att det ofta inte är alltför dyrt att spela ändå.

Spela golf med pyramiderna som utsikt

Den mest spektakulära utsikten erbjuder golfbanan Mena House Golf Course som ligger endast 700 meter från Cheopspyramiderna (de största och mest kända pyramiderna i Egypten) i Giza utanför Kairo. En liten rolig poäng är att adressen till golfbanan är Pyramids Road vilket påvisar dess närhet till pyramiderna. Detta är också en av Egyptens allra äldsta banor och den bildades redan 1899, först som en ren sandbana men omvandlades till gräsbana 1917. Banan är en 18-hålsbana med ett par på 68.

Golf i Hurghada

Man håller för tillfället på att bygga en 18-hålsbana i området Serrenia. Detta är ett lyxområde som kommer innehålla det mesta och kvaliteten på banan kommer troligtvis bli hög.

Just nu är närmaste golfbana i El Gouna som ligger cirka 25 kilometer från Hurghada. Detta är en 18-hålsbana som är känd för att vara lite lurig på grund av de starka vindarna som kan blåsa i området.

Hurghada Cascades Golf Resort ligger på Röda havskusten cirka 40 kilometer söder om Hurghada. Banan är designad av den kända golfaren Gary Player. Området som Cascades Golf Resort ligger i heter Soma Bay och med 360 soldagar om året har man nästan alltid garanterat bra golfväder. Det finns en 18-hålsbana och en 9-hålsbana.

Golf i Sharm el Sheikh

Jolie Ville Golf Resort ligger endast fem kilometer från de flesta hotell i Sharm el Sheikh och de tillhandahåller en fantastisk 18 hålsbana med ett par på 72 och en totallängd på 6021 meter. Banan är byggd runt 18 sjöar som alla innehåller exotiska fåglar och detta i kombination med ökenlandskap runtomkring gör denna bana till en upplevelse att spela på.

Några andra golfbanor i Egypten