Frankrike

Fransmännen har vidgat vyerna från strand och vingård och har så smått börjat intressera sig för golf. I dag är Frankrike en av Europas största golfresmål och det finns över 500 banor i hela landet. De flesta banorna finns längs med Atlantkusten, särskilt kring Biarritz, samt på Rivieran, men det finns golfbanor i precis hela landet.

En stor fördel med Frankrike är att merparten av fransmännen är stillsamt lagda och därför överlåter golfbanorna åt turisterna. Generellt sett är det ingen större trängsel på banorna, utom de mest populära under högsäsong. Boka i förväg om du är mycket inställd på att spela på en viss bana.

Prisnivå

Frankrike är inte längre ett billigt land att semestra i och det avspeglar sig i hela resan. Greenfeen är relativt hög, särskilt på vissa kända banor, hotellen är dyra i de störra turistområdena och maten är dyr både på restaurang och i affären. Priserna är helt i linje med de svenska och i en del fall högre.

Golfsäsong

Till Frankrike passar det att resa året om, eftersom det inte är lika hett som de sydligare delarna av Europa. Det kan dock vara mycket varmt på Rivieran under juli och augusti och det är otroligt mycket turister, varför andra månader kan vara att föredra om det primära målet med resan är att spela golf. Om man däremot vill ta med sig även icke golfspelande familjemedlemmar för en badsemester, så är det alldeles utmärkt. Atlantkusten är generellt lite svalare.

Restips

Det är oftast lätt att hitta billiga biljetter till Frankrike. Till flera städer på Rivieran går det lågprisflyg, t.ex. Sterling och Fly Nordic. Till Paris går ännu fler bolag, t.ex. RyanAir och Norwegian Air Shuttle. En tågresa eller hyrbil ökar rörelsefriheten avsevärt och fler golfbanor ligger inom räckhåll. En hyrbil underlättar även när man ska ta sig från hotellet till golfbanan.

Under påsklovet och sommaren är det hårt tryck på flygstolarna från Sverige och de bör bokas i god tid.

Populära golfresmål i Frankrike