Boka billigaste golfresan

Nu börjar det dra ihop sig inför årets golfsäsong! Slutet av februari innebär slutet av vintern för en stor del av svenskarna. Och slutet av vintern blir början på våren och golfkänslorna spritter i kroppen! Vill du mjuka upp golfspelet som vilat under vintern är det perfekt att nu boka upp årets första golfresa och få resa iväg och övningsspela lite på varmare breddgrader! Det är nu det fortfarande finns många billiga flygbiljetter och hotellrum att välja bland.

Att boka mest prisvärda golfresan

Att boka en golfresa kan vara lite pyssel. Det finns två huvudalternativ: antingen köper du en färdigpaketerad golfresa med flyg, hotell och greenfee, och kanske transfer, eller så bokar du flyget, hotellet, greenfeen och transfern separat. Jag kan lova dig att det förstnämnda alternativet blir väldigt mycket dyrare. Det kan vara praktiskt, men man ska inte glömma att en resebyrå gärna har en marginal på minst 30 procent på färdigsydda resor och att det är du som kund som betalar för det. Vår rekommendation är därför att du själv bokar din resa.

Köp din resa själv via Internet på någon av alla Internetresebyråerna. Billiga hotell nära golfbanan, eller inne i stan eller vid stranden om du så önskar, finner du här. Boka till en hyrbil och eventuell greenfee, sedan är resan klar.

Flexibel resa som passar dina önskemål

Om du bokar ditt paket själv kan du välja exakt vilken dag du vill resa ut och hem och vilket hotell du vill bo på. Otroligt praktiskt! Vill du flyga riktigt billigt kan det vara bra att välja resmål dit lågkostnadsbolagen flyger, t.ex. RyanAir, Sterling, EasyJet eller FlyNordic. De landar dessutom ofta på en mindre centralt belägen flygplats, vilket bara är bra för dig som ändå lägger in packningen i luckan på bilen och styr kosan mot golfbanorna. Mindre trafik, mindre folk och dessutom billigt.

Att tänka på inför bokningen

Glöm bara inte att goka på golfbagen på flyget! De flesta flygbolag har en enhetstaxa för golfbagar.

Tänk också på att det generellt är dyrare att resa kring helgdagar och lov samt på torsdags- och fredagsavgångar. Vill du resa riktigt billigt är det bättre att resa mitt i veckan eller på lördagar.

Tänk slutligen på att boka i hyfsat god tid. Alltför lång tid i förväg kan resultera i att flygbolagen inte släppt alla sina platser och för sent innebär ofta att priset stiger. Boka alltså lagom långt i förväg och försök vara flexibel kring ett par tänkbara resdatum.

2008-02-22 21:58:00 | Permalink