Ta med golfbag på planet

En kompis till mig frågade mig vad som egentligen gäller för regler kring att ta med golfbagen på planet. Tänkte att det kan vara fler som vill veta detta, så här kommer lite tips:

Om du flyger med SAS, vilket är vanligt för oss svenskar, så är det olika regler beroende på vart du ska.
Inrikes eller till en europeisk destination i Economy eller Economy Fix-klass kostar 150 kr per resväg för golfbagen. Maxvikten är 15 kg.
Övriga destinationer för Economyresenärer kostar 400 kr och maxvikten är 15 kg.
Kontrollera alltid vad som gäller för just din biljettyp!
På SAS bokar och betalar du din golfbag i förväg. Om du bokat direkt via SAS hemsida ringer du deras kundtjänst. Om du bokat vi en resebyrå, bör du kontakta resebyrån direkt. Tänk på att de ibland kan ta ut en serviceavgift som läggs ovanpå själva bagageavgiften!

Om du flyger med Sterling, t.ex. till Spanien eller Frankrike, så kostar det 175 kr per resväg, max 15 kg. Du bokar in bagaget på deras hemsida senast 72 timmar före avresa och så betalar du vid incheckningen.

Om du väljer att flyga med charter så har även de en enhetsavgift. Tänk på att boka in bagen före avresa! Tänk på att det kan vara lite specialregler hos charterbolagen, t.ex. att de kan hävda att de inte får plats på transferbussen, så kontrollera alltid vad som gäller för just din resa!

2008-03-30 22:06:00 | Permalink