Kanarieöarna - Gran Canaria

På Gran Canaria finns härliga möjligheter till golfspel. Klimatet är fantastiskt året om och gör att det alltid är lämpligt med en runda. Gran Canaria är inte direkt någon ny golfdestination, då den första banan anlades redan 1891! Då besöktes den av den brittiska populationen, men nu besöks banorna av turister från hela världen.

På Gran Canaria finns nio golfbanor, alla av god kvalitet och inom en 50 kilometers radie. De flesta ligger på södra kusten men fyra stycken ligger på den östra och nordöstra sidan av ön.

Banorna är generellt kända som väldesignade, vilket även bevisades genom att man höll i tävlingen IGTM (International Golf Travel Market) 2005.

Gran Canaria är ett perfekt resmål om du vill kombinera golf med att ligga på stranden, upptäcka byar, vandra i bergen eller bara ha en lugn semester. Att ta med familjen eller vänner som inte spelar golf passar utmärkt, eftersom det finns något för alla. Det blir även tidseffektivt golfspel, eftersom banorna ligger geografiskt nära hotellen och stränderna.

Golfbanor - Gran Canaria (2008)


Anfi Tauro Golf Pitch & Put
9 hål
Par: 27

El Cortijo Club de Campo
18 hål
Par: 72

Las Palmeras Golf Sport Urban Resort
18 hål
Par: 3

Maspalomas Golf
18 hål
Par: 73

Meloneras Golf
18 hål
Par: 71

Oasis Golf
18 hål
Par: 54

Real Club de Golf de Las Palmas
18 hål
Par: 71

Salobre Golf & Resort
27 hål
Par: 71

Populära semesterorter på Gran Canaria