Malaga, Spanien

I området kring Malaga, längs spanska solkusten, finns mängder av golfbanor. Det är verkligen ett paradis för dig som gärna vill spendera semester på banan. Hela Costa del Sol erbjuder mängder av spelmöjligheter på banor av olika karaktär och på olika nivåer. Malaga, Fuengirola, Estepona, Nerja och Marbella är områden med många golfbanor.

Sedan Ryder Cup hölls i Valderrama 1997 så har områdets popularitet stigit ännu mer. Det finns i dag ca 65 till 70 banor i området.

Golfsäsong

Costa del Sol är ett perfekt resmål året om. Höst och vår kanske passar golfspel bäst då det är torrt och lagom varmt. Vintrarna kan tidvis vara lite kyliga och regniga, men det kan även finnas helt underbara dagar. Somrarna är ofta stekheta och det gäller att spela tidigt på dagen för att undgå hettan mitt på dagen.

Prisnivå

Malagaområdet är tyvärr inget budgetalternativ, eftersom det är mycket populärt. Räkna med att betala ca 50 till 100 euro i greenfee. Kontakta banorna i förväg eller boka din greenfee via nätet eller via en golfresebyrå i förväg för att få rabatt på greenfee samt speltider som passar. Speciellt attraktiva tider, t.ex. på morgonen, är ofta uppbokade långt i förväg.

Golfbanor längs Costa del Sol

Några tips på golfbanor i Malagaområdet värda ett besök.

Almenara Golf
18 hål
Par: 72

Antequera Golf Club
18 hål
Par: 72

Estepona Golf Club
18 hål
Par: 72

Marbella Golf Club
18 hål
Par: 71

Rio Real Golf Club
18 hål
Par: 72

Torrequebrada Golf Club
18 hål
Par: 72

Valderrama Golf Club
18 hål
Par: 71

Söker du information om en viss bana på Costa del Sol? Här finns en bra lista över alla banor. Vissa kan du boka speltid på online.

Restips

Det är ganska lätt att hitta konkurrenskraftiga priser på flygbiljetter till Malaga. Dels flyger många reguljärflyg och lågprisflygbolag direkt till Malaga från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg, dels går chartern hit under stora delar av året. Boka en flygstol och välj sedan till hotell och hyrbil i Malaga själv, så kan du få en weekendresa för ett par tusen. Ibland kan det löna sig att boka ett charterpaket med både flyg och hotell, särskilt om du reser med familjen som kanske inte är lika sugen som du på att spendera all tid på golfbanan.