Mallorca

Mallorca är paradiset för många golfare och många återkommer år efter år. Det är otroligt hur många turister som får plats på den förhållandevis lilla ön. På ön finns 19 golfbanor utspridda, men avstånden är korta så det är lätt att besöka dem alla, även om du bor på samma hotell hela semestern.

Säsong

Mallorca är underbart att resa till på våren, då hela ön blomstrar. Turiströmmen är mycket moderat och du slipper trängas. Klimatet är milt och det är otur om det regnar. Under sommaren invaderas Mallorca av europeiska barnfamiljer, varför juni till september inte är de bästa månaderna. Framåt hösten lägger sig lugnet igen. Vintern är ofta lite fuktig och rå, men det kan givetvis förekomma riktigt fina och soliga dagar. För det mesta skiner solen på Mallis!

Restips

Res hit med reguljärflyg eller charter, eller om du har lite längre tid på dig kan du bila. Det går faktiskt att åka färja över till Mallorca, både från Frankrike och Spanien, vilket kan vara ett äventyr i sig om familjen följer med. Det är ett trevligt mål för en europeisk bilsemester och alla i familjen finner lätt något som passar dem väl framme på ön. Stränderna är långgrunda och helt fantastiska på öns östra sida.

Väljer du reguljärflyg måste du i många fall byta en gång om du flyger från Sverige. Väljer du charter, vilket är ett alternativ under stora delar av året, så flyger du bekvämt direktflyg. Chartern hit går inte bara i veckointervaller, utan det brukar även finnas weekend och långweekendresor. Välj själv om du vill ha bara flygstol eller flyg plus hotell, vilket i många fall kan vara förmånligt.

Golfbanor Mallorca


Alcanada Golf Club
Par: 72

Andratx Golf Club
Par: 72

Canyamel Golf Club
Par: 73

Capdepera Golf Club
Par: 72

Maioris Golf Club
Par: 72

Park Puntiro Golf Club
Par: 71

Pollensa Golf Club
Par: 35

Poniente Golf Club
Par: 72

Pula Golf Club
Par: 72

Real Golf de Bendinat
Par: 70

Santa Ponsa Golf Club Three Courses


Son Antem-Este Golf Club
Par: 72

Son Gual Golf Course Palma
Par: 72

Son Muntaner Golf Club
Par: 72

Son Quint Golf Club


Son Servera Golf Club
Par: 36

Son Termens Golf Club
Par: 70

Son Vida Golf Club
Par: 72

Vall d'Or Golf Club
Par: 71

Populära semesterorter på Mallorca


Övrig information om golf på Mallorca

Allmän information - golfbanor på Mallorca (Extern länk)