Portugal

Portugal är en pärla att upptäcka! Grönskande banor i världsklass! Portugal har klivit upp på världskartan som ett riktigt golfparadis. Banorna är i världsklass och helt fantastiska. Tyvärr avspeglas detta på greenfeen, så Portugal är i detta avseende ingen lågprisdestination. I Portugal hittar du mängder av engelsmän och svenskar, men som tur är så är landet stort och rymmer alla.

I Algarveområdet hittar du fler än 20 golfbanor. Det finns även golfbanor kring Lissabon ( i Oesteområdet och Praia d'el Rey), samt på Azorerna (tre) och Madeira (två).

Om du har ressällskap som inte är fullt så golfintresserade är Portugal ett trevligt resmål, oavsett vilket område du väljer. Längs Algarvekusten finns stränder för badsugna och i Lissabon finns allt för storstadsmänniskan och den kulturellt intresserade

Populära golfresmål i Portugal


Prisnivå

Vi svenskar tror ofta att sydeuropa är billigt, vilket stämmer i vissa avseenden, dock inte för de portugisiska golfbanorna. En greenfee på en tusenlapp är inte ovanligt, men i många fall ligger den kring 500.

Golfsäsong

Den bästa golfsäsongen är höst, vinter och vår. Sommaren är ofta aningen för het.

Restips

Vill du resa nonstop är det praktiskt att resa från Stockholm direkt med Sterling. Flyget är dock säsongsbetonat och går således inte året om. Annars krävs mellanlandning i en europeisk stad på vägen. Att flyga till Lissabon och hyra en bil är också bra alternativ, dels för att köra till det område du ska besöka, dels för att det underlättar transporten från hotellet till golfbanan.