Spanien

Spanien är svenskarnas mest klassiska golfdestination. Vi har åkt dit i många årtionden för att njuta av värmen, solen, sangrian och de härliga golfbanorna. Flera områden i Spanien har expanderat kraftigt tack vare golfen och det finns numer mängder av golfbanor i stora delar av landet. Den starkaste koncentrationen av banor finns längs Solkusten (Malaga, Fuengirola, Nerja etc.), på Mallorca samt på Kanarieöarna. Ett av de nytillkomna områden som satsar på golfturister är Costa de la Luz som ligger nära gränsen till Portugal. Här är det lugnare med färre turister, men banorna är i samma liga.

Speltrycket är numera så pass hårt att man måste förboka sina tider för att vara säker att få plats på banan.

I Spanien finns mer än 250 golfbanor och antalet ökar konstant.

Säsong

Spanska fastlandet är bäst att besöka under hösten och våren. Vintertid regnar det en hel del, även om det ändå är många soldagar. Vill du minska risken för regn rekommenderas Kanarieöarna vintertid. Även Mallorca är att föredra under vår och höst. Sommartid är det spanska fastlandet ofta mycket hett, men öarna kan ge viss svalka. Kanarieöarna lämpar sig därför som golfresmål året om. Det är stora turistströmmar till hela Spanien, särskilt under juli och augusti, men Costa de la Luz är än så länge relativt lugnt.

Restips

Beroende på vart i Spanien du väljer att resa, rekommenderas lågprisflyg eller en charterflygstol för bästa pris. Flera destinationer kan du flyga direkt till från Göteborg och Stockholm, t.ex. Barcelona eller Malaga.

Mallorca och Kanarieöarna är klassiska charterresmål, vilket gör att det går direktflyg från Skandinavien. En flygstol tur och retur är mycket praktisk, men inte alltid så billig, såvida du inte bokar en sistaminutenresa. Ett reguljärflyg med en mellanlandning på vägen blir ofta billigare. Från Stockholm kan du även flyga med Sterling till Kanarieöarna.

Populära golfresmål i Spanien


Semesterhus i Spanien

Hyr lägenhet eller hus i Spanien