Thailand

Thailand är svenskarnas moderna favoritresmål. Hit reser vi året om för att sola, bada, äta gott och naturligtvis för att spela golf. I Thailand finns ca 100 golfbanor. Golfsporten är ingen ny företeelse i Thailand, utan man har spelat i nära ett sekel. Det är dock först nu som golfen börjat sprida sig från överklassen och blivit mer av en folksport. Lite speciellt för Thailand är att det är obligatoriskt med caddie, men det ingår oftast i greenfeen. Lämna dock lite dricks till din caddie.

Säsong

Vädret i Thailand är som bäst under vårt mörka och kalla halvår. Vintern är torr och varm, medan försommaren och sommaren präglas av monsunregn och hetta. Det går absolut att spela golf året om. Vädret är olika i olika delar av Thailand, så läs på vad som gäller för den eller de områden du planerar att besöka, och planera din resa utifrån det. Även om det är monsunperiod kan det vara härligt att spela golf. Det är enorm grönska och regnen kommer ofta på eftermiddagen är ofta snabbt övergående.

Restips

Bangkok är svenskarnas resmål nummer ett och det går mängder av flyg hit, både direktflyg och med mellanlandningar på vägen. Det finns även charterflyg.

Om du ska till Phuket eller Ao Nang kan du även här välja mellan reguljärflyg och charter.

Tänk på att boka din resa till Thailand i god tid, för det är omåttligt populärt. Särskilt under höstlov, jullov, sportlov och påsklov är det mycket fullt på flygen, långt i förväg. Sommarlovet är det lättare att hitta platser på.

Populära golfresmål i Thailand