Turkiet

Turkiet är en uppstickare som golfdestination. Hit åker du lämpligtvis om du vill få hög kvalitet för pengarna. Banorna är generellt i toppklass, men greenfeen är aningen billigare än på motsvarande bana i Frankrike, Spanien eller Portugal. Däremot är hotellrum, mat och nöjen avsevärt billigare än på motsvarande resmål, så resan blir på det hela taget ett kap i jämförelse.

Golfsäsong

Den bästa tiden att besöka Turkiet för att spela golf är på vårt vinterhalvår. Sommaren kan vara olidligt het med temperaturer upp mot 45 grader. Höst och vår är torra och lagom varma för en golftur och turistströmmen är betydligt mindre. Hotellrummen är billigare eftersom efterfrågan är lägre.

Restips

Att flyga till Turkiet är aningen mer komplicerat än att ta ett billigt lågprisflyg till Frankrike, Italien eller andra delar av Europa. Golfområdet ligger i regionen Belek på den turkiska sydkusten. Lättast är att köpa en flygstol hos ett charterbolag som flyger direkt från din hemstad. Att resa reguljärt innebär vanligtvis ett byte på vägen.

Populära golfresmål i Turkiet