Spela golf på sportlovet

En vecka kvar till sportlovet börjar här i Stockholm! Och sportlov behöver ju inte bara vara skidåkning ... det kan även vara golfspel! Åtminstone för den som har barn i skolåldern och som tycker om att spela golf.

Det finns mängder av destinationer som passar att resa iväg en vecka till, både för familjer där alla spelar golf, men även för familjer där bara någon eller några spelar. Eftersom det är varma destinationer som gäller så här års uppskattar hela familjen att få resa bort, även de som vill ligga på stranden, bada i poolen eller ta en shoppingtur.

Förslag på resmål är t.ex. Spanien, Portugal och Thailand. Även Egypten är riktigt populärt och relativt prisvärt. USA är också en klassiker som absolut bör upplevas nu när dollarn står lågt i kurs. Otroligt land med mängder av roliga aktiviteter för barn. Ett besök på golfbanorna i Florida kan t.ex. kombineras med Disney World, bada i Fort Lauderdale och en utflykt till Key West.

Oavsett vart ni vill resa, gäller det att skynda sig på för att få de sista platserna. Om ni vill resa bekvämt direktflyg och verkligen maximera tiden på destinationen kan charterflyg vara ett bra alternativ. Ska ni till fastlandet i Spanien eller södra Frankrike (där vädret just nu dock inte är särskilt bra) är det reguljärflyg som är enklast. Kanarieöarna går det charterflyg till från mängder av destinationer i Sverige.

Exempel på charterbolag med stort utbud är Vingresor, Fritidsresor och Apollo. Det finns fortfarande en del sista-minuten-resor kvar, men eftersom det är sportlov är priserna tyvärr ganska höga.

2008-02-17 22:10:00 | Permalink